AER i Skupština APV u novembru organizuju međunarodnu konferenciju o biomasi

14. 09. 2017. AER i Skupština APV u novembru organizuju međunarodnu konferenciju o biomasi

Nansi/Novi Sad, 14. septembar – Tokom nastavka plenarnih zasedanja komiteta Skupštine evropskih regija (AER),  u kojima učestvuje delegacija Skupštine AP Vojvodine u francuskom gradu Nansi, učesnici su razmatrali primere dobre prakse na temu ekonomije i regionalnog razvoja, socijalne politike i javnog zdravlja, kao i kulture, obrazovanja i mladih.

U okviru zasedanja Komiteta 1 AER, koji se bavi ekonomijom i regionalnim | ceo tekst

Delegacija Skupštine APV na plenarnom zasedanju svih Komiteta AER-a

13. 09. 2017. Delegacija Skupštine APV na plenarnom zasedanju svih Komiteta AER-a

Nansi/Novi Sad, 13. septembar – Jesenje plenarno zasedanje svih komiteta Skupštine evropskih regija (AER), u čijem radu učestvuju potpredsednici Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica, Snežana Sedlar i Aleksandra Đanković, počelo je danas u francuskom gradu Nansi.

Predstavnici regiona iz čitave Evrope će, pored centralne teme izazova sa kojima se suočava kultura u savremenom digitalnom dobu, razmatrati i veliki broj | ceo tekst

Predsednici Srbije i Mađarske na obeležavanju 320. godišnjice Senćanske bitke

11. 09. 2017. Predsednici Srbije i Mađarske na obeležavanju 320. godišnjice Senćanske bitke

Senta, 11. septembar – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Mađarske Janoš Ader prisustvovali su danas svečanoj sednici posvećenoj Danu opštine Senta i obeležavanju 320. godišnjice Senćanske bitke.

Susret dva predsednika je, kako je istaknuto, još jedna potvrda bliskih i prijateljskih veza i saradnje dvaju zemalja i potvrda daljeg razvoja dobrih odnosa.

Vučić i Ader zajednički su položili vence na Spomenik | ceo tekst

Otvoren Sajam poljoprivrede i privrede „Ekspo 2017“ u Bačkoj Topoli

08. 09. 2017. Otvoren Sajam poljoprivrede i privrede „Ekspo 2017“ u Bačkoj Topoli

Novi Sad/Bačka Topola, 09. septembar – Presednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor otvorio je danas u Bačkoj Topoli Sajam poljoprivrede i privrede „Ekspo 2017“, koji je ove godine okupio preko trista izlagača.

Pozdravljajući učesnike i posetioce, predsednik Pastor je istakao da, ako se jedna manifestacija održi četrnaest godina, onda je to potvrda da je ideja bila spremna za realizaciju, te da je prisutnost | ceo tekst

Održana 14. sednica Skupštine AP Vojvodine

31. 08. 2017. Održana 14. sednica Skupštine AP Vojvodine

Novi Sad, 31. avgust – Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je danas svoju 14. po redu sednicu u aktuelnom skupštinskom sazivu. Sednicom su predsedavali Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine i potpredsednici. Pokrajinske poslanice i poslanici su na sednici razmatrali i izjašnjavali se o dvanaest tačaka usvojenog dnevnog reda.

Na početku sednice, Skupština AP Vojvodine je izabrala Željku Milošević | ceo tekst

Delegacija pokrajinske Skupštine i Vlade sa delegacijom Departmana Val Doaz o mogućnostima saradnje

31. 08. 2017. Delegacija pokrajinske Skupštine i Vlade sa delegacijom Departmana Val Doaz o mogućnostima saradnje

Novi Sad, 31. avgust – Delegacija Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinske vlade razgovarala je danas sa delegacijom Departmana Val Doaz iz Francuske o mogućnostima uspostavljanja institucionalne saradnje kao podrške u konkretnoj saradnji u oblastima privrede, kulture i obrazoavanja.

Ističući da Skupština AP Vojvodine ima potpisane | ceo tekst

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine je predstavničko telo gradjana koje donosi propise za izvršavanje zakona i drugih propisa i opštih akata Republike Srbije, čije je izvršavanje povereno Skupštini kao i odluke i druga opšta akta iz svoje nadležnosti. Skupština ima 120 poslanika koji se biraju na neposrednim izborima, tajnim glasanjem, po proporcionalnom izbornom sistemu, na period od četiri godine... opširnije

Poslanici

Skupština AP Vojvodine ima 120 poslanika koji se biraju na neposrednim izborima...

Detaljnije

Statut APV

Statut Autonomne pokrajine Vojvodine

Detaljnije

Doneta akta

Baza akata sadrži pokrajinske skupštinske odluke, odluke, rezolucije, deklaracije, preporuke, zaključke...

Detaljnije

Galerija

Galerija fotografija

Detaljnije