Представљен пројекат прекограничне сарадње на ревитализацији Бегеја

26. 07. 2018. Представљен пројекат прекограничне сарадње на ревитализацији Бегеја

Нови Сад, 26. јул - Министарка за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић отворили су данас у Скупштини АП Војводине конференцију на којој је представљен пројекат „Ревитализација навигационе инфраструктуре канала Бегеј“.

Овај стратешки пројекат, вредан 13,85 милиона евра, од чега је донација ЕУ 11,77 милиона евра, финансира се из Interreg | цео текст

Председник Пастор обишао радове на изградњи нове зграде РТВ

24. 07. 2018. Председник Пастор обишао радове на изградњи нове зграде РТВ

Нови Сад, 24. јул – Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор обишао је данас радове на изградњи нове зграде Радио-телевизије Војводине, заједно са генералним директором Јавне медијске установе РТВ Миодрагом Копривицом и његовим замеником Јожефом Клемом.

Током обиласка, председник Пастор разговарао је са руководством РТВ о динамици радова и планираним роковима за завршетак овог модерног и функционалног објекта. | цео текст

Конкретизована сарадња скупштинских служби Скупштине АП Војводине и Народне скупштине Републике Српске

12. 07. 2018. Конкретизована сарадња скупштинских служби Скупштине АП Војводине и Народне скупштине Републике Српске

Нови Сад, 12. јул - Делегација Генералног секретаријата Народне скупштине Републике Српске предвођена Марком Аћићем, генералним секретаром те Скупштине посетила је данас Скупштину Аутономне покрајине Војводине. Гости из Бањалуке састали су се са делегацијом Службе Скупштине Аутономне покрајине Војводине коју је предводио Никола Бањац, генерални секретар Скупштине. 

На састанку је разговарано о наставку имплементације | цео текст

Председник Пастор примио амбасадора Републике Француске

11. 07. 2018. Председник Пастор примио амбасадора Републике Француске

Нови Сад, 11. јул – Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор разговарао је данас са амбасадором Републике Француске у Републици Србији Фредериком Мондолинијем о моделима даљег продубљивања привредне, културне, универзитетске и друге сарадње.

Председник Пастор је истакао да су партнерски и пријатељски односи две земље од посебног значаја и за АП Војводину, у којој двадесетак успешних и перспектвних француских компанија запошљава више од шест хиљада људи. | цео текст

Пастор на отварању фестивала у Улму о значају партнерства дуж Дунав

07. 07. 2018. Пастор на отварању фестивала у Улму о значају партнерства дуж Дунав

Улм, 07. јул – Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, говорећи на свечаној церемонији отварања 11. Међународног фестивала дунавских градова и регија у Улму, истакао је да је заједнички циљ земаља, регија и градова бољи живот за све грађане који живе дуж Дунава, а да су партнерство и отвореност једних према другима мотори који тај посао олакшавају и убрзавају.

Говорећи о важности дунавске сарадње, Пастор је | цео текст

Посланик Европског парламента Марко Зани у посети Скупштини АПВ

06. 07. 2018. Посланик Европског парламента Марко Зани у посети Скупштини АПВ

Нови Сад, 06. jул – Делегација Скупштине АП Војводине, коју су чинили потпредседници Дамир Зобеница и Снежана Седлар, шеф Посланичке групе ”Александар Вучић - Србија побеђује” и његов заменик Миленко Јованов и Милан Влаисављевић, разговарала је данас са послаником Европског Парламента Марком Занијем (Marco Zanni), који борави у вишедневној посети Републици Србији.

Зобеница и Зани разговарали су о инвестиционим | цео текст

Скупштина Автономней Покраїни Войводини то представитeльнe цело гражданох хторе приноши прeдписаня за вивeршованє законох и других прeдписаньох и общих актох Републики Сeрбиї, чийо вивeршованє зверенe Скупштини, як и одлуки и други общи акти зоз своєй компeтeнциї. Скупштина АП Войводини ма 120 посланїкох хторих ше вибeра на нєпоштредних вибeранкох, зоз тайним гласаньом, по пропорционалнeй вибeранковeй системи, на штири роки... обсяжнєйше

Посланїки

Скупштина АП Войводини ма 120 посланїкох хторих ше вибера на нєпоштредних виберанкох...

Детальнєйше

Статут АПВ

Статут Автономней Покраїни Войводини

Детальнєйше

Принєшени акти

База актох облапя покраїнски скупштински одлуки, одлуки, резолуциї, декларациї, препоруки, заключеня...

Детальнєйше

Ґалерия

Ґалерия фотоґрафийох

Детальнєйше