Свечано обележен Дан Града Суботица

01. 09. 2020. Свечано обележен Дан Града Суботица

Нови Сад /Суботица, 01. септембар - Поводом 241. годишњице проглашења Суботице слободним краљевским градом, у Великој већници градске скупштине, свечаном седницом, обележен је Дан Града.

Свечаној седници присуствовао је и председник скупштине АП Војводине Иштван Пастор, републички и покрајински посланици, одборници, а традиционално је проглашен почасни грађанин и додељена су признања ”Про Урбе”.

Градоначелник | цео текст

Одржана прва седница Скупштине АП Војводине

31. 07. 2020. Одржана прва седница Скупштине АП Војводине

Нови Сад, 31. јул – Скупштина Аутономне покрајине Војводине одржала је данас своју прву седницу у новом скупштинском сазиву. Сагласно члану 9. став 2. и 4. Покрајинске скупштинске одлуке о Скупштини Аутономне покрајине Војводине и члану 5. Пословника о раду Скупштине, на првој седници потврђени су мандати свих 120 посланика изабраних у Скупштину Аутономне покрајине Војводине, на изборима одржаним  21. јуна и 01. | цео текст

Пастор одржао консултације са представницима изборних листа у Скупштини АП Војводине

28. 07. 2020. Пастор одржао консултације са представницима изборних листа у Скупштини АП Војводине

Нови Сад, 28. јул – Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор одржао је данас консултативне састанке са представницима свих седам изборних листа, које су након избора за посланике у Скупштину АПВ, одржаних 21. јуна и 1. јула 2020. године, освојиле посланичке мандате у Скупштини АП Војводине. 

 

Пастор је, на одвојеним састанцима у Скупштини АП Војводине, разговарао са | цео текст

Свечано отворена спортска балон хала у Ади

15. 06. 2020. Свечано отворена спортска балон хала у Ади

Ада/Нови Сад, 15. јун – У Рекреационом центру „Адица“ у Ади данас је свечано отворена спортска балон хала, објекат који ће додатно побољшати  спортску инфраструктуру у овој општини.

На иницијативу АФК Ада и локалне самоуправе, за овај спортски објекат Покрајинска влада је преко Покрајинског секретаријата за спорт и омладину издвојила нешто више од 4 милиона динара, а 11 милиона динара донирала је Фудбалска | цео текст

Председник Пастор на обележавању Дана МУП-а и полиције

07. 06. 2020. Председник Пастор на обележавању Дана МУП-а и полиције

Београд, 7. јун – Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор присуствовао је централној манифестацији обележавања Дана Министарства унутрашњих послова (МУП) и Дана полиције, која је у присуству државног врха одржана на платоу испред Палате Србија.

Манифестација је почела минутом ћутања за све преминуле од последица корона вируса у нашој земљи, међу којима је било и осам полицајаца.

Председник Републике Србије | цео текст

Одржана онлајн конференција на тему „Перспективе привреде Војводине након пандемије COVID-19“

02. 06. 2020. Одржана онлајн конференција на тему „Перспективе привреде Војводине након пандемије COVID-19“

Нови Сад, 02. јун - Онлајн конференцију на тему „Перспективе привреде Војводине након пандемије COVID-19“, у организацији Привредне коморе Војводине (ПКВ) и компаније „Колор медија комуникејшн“, данас је у ПКВ отворио председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор. Циљ конференције јесте подела искустава земаља у региону и сагледавање реалних последица пандемије Covid-19, као и иницирање даљих одрживих  | цео текст

Скупштина Аутономне покрајине Војводине је представничко тело грађана које доноси прописе за извршавање закона и других прописа и општих аката Републике Србије, чије је извршавање поверено Скупштини као и одлуке и друга општа акта из своје надлежности. Скупштина има 120 посланика који се бирају на непосредним изборима, тајним гласањем, по пропорционалном изборном систему, на период од четири године... опширније

Посланици

Скупштина АП Војводине има 120 посланика који се бирају на непосредним изборима...

Детаљније

Статут АПВ

Статут Аутономне покрајине Војводине

Детаљније

Донета акта

База аката садржи покрајинске скупштинске одлуке, одлуке, резолуције, декларације, препоруке, закључке...

Детаљније

Галерија

Галерија фотографија

Детаљније