30. 12. 2013.Састанак координаторке Женске парламентарне мреже са одборницама Скупштине општине Бачка Паланка - размена искустава у вези формирања женске мреже

Нови Сад/Бачка Паланка, 30. децембар 2013. године – Координаторка Женске парламентарне мреже Скупштине АП Војводине Стојанка Лекић, присуствовала је у Скупштини општине Бачка Паланка иницијативном састанку формирања Женске одбoрничке мреже у Скупштини Бачка Паланка. Састанак је организован у циљу размене искуства у вези формирања женских мрежа и пружања подршке одборницама скупштине Бачка Паланка у формирању мреже. Састанку је поред одборница скупштине Бачка Паланка присуствовали и: координаторка Женске парламентарне мреже Народне скупштине Републике Србије, Весна Јовицки. Лекић и Јовицки су изразиле задовољство што се инцијатива за формирање женских мрежа шири по целој Војводини. Оне су истакле велики значај оваквог вида ангажовања жена посланица и одборница. Весна Јовицки је истакла да се у Народној скупштини Женска парламентарна мрежа у оквиру својих програмских циљева бави пружањем подршке женама у остваривању законских права, изменама законске регулативе и доношења нових закона у области образовања, здравства, економског оснаживања жена и борбе против насиља у породици. Стојанка Лекић је истакла да је Женска мрежа Скупштине Војводине основана 1. oктобра и да је до сада реализовала низ активности у оквиру кампање борбе против насиља над женама, што представаља и један од приоритета рада мреже. Током ове кампање организовано је 7 конференција у окрузима у Војводини на којима се посебно указивало на јавно заговарање и потребе обједињеног деловања институција и безбедносног аспекта насиља у породици (заговарање потребе уношења ове теме у извештаје о безбедности).
На састанку је заједнички истакнуто да ће један од наредних активности женских мрежа бити увођење квота за учешће жена у извршној власти.