Napomena: aktualnosti i najave događaja su na srpskom jeziku.

Najave događaja


Trenutno nema najava događaja.

Pastor: Akademija za olimpijsku budućnost rvačkog sporta

22. 07. 2021. Pastor: Akademija za olimpijsku budućnost rvačkog sporta

Kanjiža/Novi Sad, 22. jul – U prisustvu visokih zvaničnika Republike Srbije i Mađarske, olimpijskih, evropskih i svetskih sportskih šampiona, danas je u Kanjiži svečano otvorena Vojvođanska rvačka akademija. 

Govoreći na otvaranju, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor istakao je ogromno zadovoljstvo što je ovaj kapitalni sportski kompleks namenjen mladima koji sportsku budućnost vide u našem najtrofejnijem | ceo tekst

Prezentacija banjalučkog Fakulteta političkih nauka u Skupštini APV

09. 07. 2021. Prezentacija banjalučkog Fakulteta političkih nauka u Skupštini APV

Novi Sad, 09. jul – Delegacija Republike Srpske koju čine poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja, generalni sekretar Nebojša  Zgonjanin i profesori Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci Miloš Šolaja i Željko Budimir, boravila je danas u poseti Skupštini AP Vojvodine.

Prof. dr Miloš Šolaja i prof. dr Željko Budimir održali su prezentaciju na kojoj su predstavili obrazovne programe banjalučkog | ceo tekst

Jačanje saradnje razvojnih agencija AP Vojvodine i Republike Srpske

08. 07. 2021. Jačanje saradnje razvojnih agencija AP Vojvodine i Republike Srpske

Novi Sad, 08. jul – Generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac danas je bio domaćin na sastanku predstavnika Razvojene agencije Vojvodine i Razvojne agencije Republike Srpske koji borave u Novom Sadu kako bi dogovorili konkretne korake saradnje na osnovu nedavno potpisanog sporazuma u Banjoj Luci između ove dve institucije.

Sekratar Banjac izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su institucionalne veze između | ceo tekst

Obleženo 80 godina od podizanja ustanka naroda Srbije

07. 07. 2021. Obleženo 80 godina od podizanja ustanka naroda Srbije

Novi Sad, 07. jul - Kod spomenika „Sloboda“ na Iriškom vencu danas je svečano obeleženo 80 godina od podizanja ustanka naroda Srbije protiv fašizma – Dan ustanka, a u ime Skupštine AP Vojvodine obeležavanju ovog jubijela prisustvovali su predsednik Ištvan Pastor i potpredsednik Nemanja Zavišić.

U znak sećanja na pale borce tokom Drugog svetskog rata vence na spomenik  su položili predsednik Skupštine | ceo tekst

Učesnici Kampa za srpsku decu iz regiona posetili Skupštinu APV

05. 07. 2021. Učesnici Kampa za srpsku decu iz regiona posetili Skupštinu APV

Novi Sad, 05. jul – Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Nemanja Zavišić i generalni sekretar Nikola Banjac primili su danas u pokrajinskom parlamentu učesnike Letnjeg kampa za srpsku decu iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koji organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu.

Pozdravljajući goste i poželevši im dobrodošlicu, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Nemanja Zavišić izrazio | ceo tekst

Održana osma sednica Skupštine AP Vojvodine

17. 06. 2021. Održana osma sednica Skupštine AP Vojvodine

Novi Sad, 17. jun - Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je danas svoju osmu sednicu na kojoj su se pokrajinski poslanici izjašnjavali o sedam tačaka usvojenog dnevnog reda. Na početku sednice, Skupština je donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o završnom računu budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2020. godinu sa Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2020. godinu.

U | ceo tekst

Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine je predstavničko tijelo građana koje donosi propise za izvršavanje zakona i drugih propisa i općih akata Republike Srbije, čije je izvršavanje povjereno Skupštini kao i odluke i druga opća akta iz svoje nadležnosti. Skupština AP Vojvodine ima 120 zastupnika koji se biraju na izravnim izborima, tajnim glasovanjem, po proporcionalnom izbornom sustavu, na razdoblje od četiri godine... оpširnije

Zastupnici

Skupština AP Vojvodine ima 120 zastupnika koji se biraju na neposrednim izborima...

Detaljnije

Statut APV

Statut Autonomne pokrajine Vojvodine

Detaljnije

Doneseni akti

Baza akata sadrži pokrajinske skupštinske odluke, odluke, rezolucije, deklaracije, preporuke, zaključke...

Detaljnije

Galerija

Galerija fotografija

Detaljnije