Одржана седница Одбора за европске интеграције и међурегионалну сарадњу

23. 07. 2024. Одржана седница Одбора за европске интеграције и међурегионалну сарадњу

Нови Сад, 23. јул - Одбор за европске интеграције и међурегионалну сарадњу Скупштине Аутономне покрајине Војводине, на својој 3. седници, донео је Одлуку о упућивању делегације Скупштине АП Војводине на службени пут у Боде/Осло (Норвешка) од 12. до 16. августа 2024. године.

Делегација ће у Бодeу учествовати на Летњој академији Скупштине европских региона (АЕР), једном од најзначајнијих догађаја ове највеће асоцијације европских | цео текст

 Председник Јухас на откривању скулптуре „Рвач“ у Кањижи

22. 07. 2024. Председник Јухас на откривању скулптуре „Рвач“ у Кањижи

Кањижа/Нови Сад, 22. јул – Председник Скупштине АП Војводине Балинт Јухас присуствовао је данас свечаном откривању скулптуре „Рвач“ испред Војвођанске рвачке академије у Кањижи.

Председник Јухас нагласио је значај рвачког спорта за овај простор, с обзиром на чињеницу да има дубоко укорењену традицију и да су управо из Војводине потекли неки од најбољих и најуспешнијих рвача европског и светског ранга.

„У | цео текст

 Јухас на потписивању споразума о сарадњи са Националном библиотеком „Сечењи“ из Будимпеште

16. 07. 2024. Јухас на потписивању споразума о сарадњи са Националном библиотеком „Сечењи“ из Будимпеште

Сента/Нови Сад, 16. јул – Председник Скупштине АП Војводине Балинт Јухас присуствовао је данас у Сенти свечаном потписивању споразума о сарадњи између Завода за културу војвођанских Мађара и Националне библиотеке „Сечењи“ из Будимпеште. 

 

Обраћајући се присутнима на овој свечаности, председник Јухас истакао је да је за Завод за културу војвођанских Мађара, али и за целокупну мађарску заједницу | цео текст

Председник Јухас примио покрајинску заштитницу грађана доц. др Драгану Ћорић

16. 07. 2024. Председник Јухас примио покрајинску заштитницу грађана доц. др Драгану Ћорић

Нови Сад, 16. јул – Председник Скупштине АП Војводине Балинт Јухас састао се данас са покрајинском заштитницом грађана – омбудсманком доц. др Драганом Ћорић, са којом је разговарао о значају институције Покрајинског заштитника грађана – обудсмана у циљу заштите људских права. 

На састанку, на којем је учествовао и заменик Покрајинског заштитника грађана – обудсмана за заштиту права националних | цео текст

Састанак председника Јухаса и председнице Покрајинске владе

16. 07. 2024. Састанак председника Јухаса и председнице Покрајинске владе

Нови Сад, 16. јул - Председница Покрајинске владе Маја Гојковић и председник Скупштине АП Војводине Балинт Јухас оценили су приликом данашњег сусрета у Покрајинској влади, да је континуитет досадашње добре сарадње двеју институција настављен, са заједничким циљем да се АП Војводина надаље инфраструктурно, привредно и економски развија, те да се обезбеде још бољи услови за живот њених грађана.

Како је на састанку истакнуто, | цео текст

Председник Јухас на отварању Источноевропске летње школе машинског учења

15. 07. 2024. Председник Јухас на отварању Источноевропске летње школе машинског учења

Нови Сад, 15. јул -  Председник Скупштине АП Војводине Балинт Јухас присуствовао је данас у Научно-технолошком парку у Новом Саду свечаном отварању Источноевропске летње школе машинског учења (ЕЕМL), коју организује Институт за вештачку интелигенцију Србије, у сарадњи са Факултетом техничких наука у Новом Саду и тимом научника из компаније Google Deep Mind.

У присуству великог броја званица и учесника, Источноевропску | цео текст

Скупштина Аутономне покрајине Војводине је представничко тело грађана које доноси прописе за извршавање закона и других прописа и општих аката Републике Србије, чије је извршавање поверено Скупштини као и одлуке и друга општа акта из своје надлежности. Скупштина има 120 посланика који се бирају на непосредним изборима, тајним гласањем, по пропорционалном изборном систему, на период од четири године... опширније

Посланици

Скупштина АП Војводине има 120 посланика који се бирају на непосредним изборима...

Детаљније

Статут АПВ

Статут Аутономне покрајине Војводине

Детаљније

Донета акта

База аката садржи покрајинске скупштинске одлуке, одлуке, резолуције, декларације, препоруке, закључке...

Детаљније

Галерија

Галерија фотографија

Детаљније