Predsednik Juhas posetio 91. međunarodni poljoprivredni sajam

20. 05. 2024. Predsednik Juhas posetio 91. međunarodni poljoprivredni sajam

Novi Sad, 20. maj – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas posetio je danas 91. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu gde je, zajedno sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Nikolom Lovrićem, razgovarao sa predstavnicima institucija, kompanija i proizvođača koji učestvuju na ovom najznačajnijem agro-biznis događaju u regionu. 

 

U obraćanju medijima, predsednik Juhas istakao je punu | ceo tekst

Predsednik Juhas razgovarao sa predsednicom Pokrajinske vlade Majom Gojković

20. 05. 2024. Predsednik Juhas razgovarao sa predsednicom Pokrajinske vlade Majom Gojković

Novi Sad, 20. maj – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković razgovarali su danas o saradnji i zajedničkim ciljevima dve institucije nakon konstituisanja pokrajinskog parlamenta i imenovanja Pokrajinske vlade.

Na sastanku je naglašeno da će Skupština AP Vojvodine i Pokrajinska vlada, kao što je to i do sada bio slučaj, partnerskim odnosom, konstruktivnom i kooperativnom | ceo tekst

Održana sednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju

20. 05. 2024. Održana sednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju

Novi Sad, 20. maj - Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, na svojoj 1. sednici, izabrao je Matiju Kovača za zamenika predsednika Odbora.

Odbor je utvrdio Predlog sporazuma o saradnji između Pokrajine Bengo (Republika Angola) i Autonomne pokrajine Vojvodine (Republika Srbija) sa Predlogom zaključaka. 

Na sednici je doneta i Odluka o upućivanju delegacije | ceo tekst

Održana sednica Odbora za obrazovanje i nauku

20. 05. 2024. Održana sednica Odbora za obrazovanje i nauku

Novi Sad, 20. maj - Odbor za obrazovanje i nauku Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, na svojoj 1. sednici, izabrao je Darka Bađoka za zamenika predsednika tog Odbora.

Odbor je na današnjoj sednici utvrdio Predlog odluke o imenovanju člana Saveta Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Za člana Saveta tog fakulteta predložen je dr Goran Latković, specijalista interne medicine iz Novog Sada. 

 

Juhas: FTN čuvar znanja i pomeranja granica tehnološkog napretka

18. 05. 2024. Juhas: FTN čuvar znanja i pomeranja granica tehnološkog napretka

Novi Sad, 18. maj – Svečanom akademijom u Gradskoj koncetrnoj dvorani danas je obeležena 64. godišnjica od osnivanja i 50. godišnjica imena Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i tom prilikom predsedniku Skupštine AP Vojvodine Balintu Juhasu uručena je Povelja za uspešnu saradnju i izuzetan doprinos razvoju Fakulteta tehničkih nauka. 

Zahvaljujući se na ovom priznanju, predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint | ceo tekst

Delegacija Skupštine AP Vojvodine na obeležavanju 176. godišnjice Majske skupštine

15. 05. 2024. Delegacija Skupštine AP Vojvodine na obeležavanju 176. godišnjice Majske skupštine

Sremski Karlovci, 15. maj – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas i potpredsednici Skupštine APV Nemanja Zavišić | ceo tekst

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine je predstavničko telo gradjana koje donosi propise za izvršavanje zakona i drugih propisa i opštih akata Republike Srbije, čije je izvršavanje povereno Skupštini kao i odluke i druga opšta akta iz svoje nadležnosti. Skupština ima 120 poslanika koji se biraju na neposrednim izborima, tajnim glasanjem, po proporcionalnom izbornom sistemu, na period od četiri godine... opširnije

Poslanici

Skupština AP Vojvodine ima 120 poslanika koji se biraju na neposrednim izborima...

Detaljnije

Statut APV

Statut Autonomne pokrajine Vojvodine

Detaljnije

Doneta akta

Baza akata sadrži pokrajinske skupštinske odluke, odluke, rezolucije, deklaracije, preporuke, zaključke...

Detaljnije

Galerija

Galerija fotografija

Detaljnije